Składniki:
średnica
14 cm
3
białka
150 g
cukru
łyżeczka octu
łyżeczka rumu
szczypta
soli
na krem
125 g mascarpone
100 g śmietany kremówki
łyżka cukru pudru
- Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno.
- Cały czas ucierając dodać cukier, następnie rum i ocet
- Na papierze do pieczenia narysować koło o średnicy 14 cm i rozprowadzić na nim masę.
- Rozgrzać piekarnik do temp 150 stopni C.
- Piec ok. 1 godz. w temp. 150 stopni C na termoobiegu cały czas kontrolując.
- Przygotować krem: ubić schłodzoną śmietanę kremówkę.
- Na małych obrotach ubić mascarpone z cukrem pudrem, następnie delikatnie ubijając połączyć ze śmietaną.
- Bezę ostrożnie przekrawamy na pół i nakładamy krem.
Bezę dekorujemy według uznania- u nas podana z lemon curd.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz