Składniki:
na 1
kokilkę o średnicy 9 cm
25 g masła
50 g czekolady
mlecznej + 2 kostki czekolady do środka
15 g
cukru
szczypta
soli
szczypta
proszku do pieczenia
czubata
łyżeczka mąki
1 jajko
łyżka kakao
- Kokilkę natłuszczamy (można też obsypać kakao).
- Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni C
- Na garnku z gotująca się wodą ustawiamy drugi z masłem i czekoladą (robimy kąpiel wodną).
- Mieszamy do roztopienia po czym dodajemy sól oraz cukier. Cały czas mieszamy.
- Zdejmujemy z ognia i wbijamy jajko.
- Cały czas mieszając dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.
- Zalewany dno gotową masą i układamy kostki czekolady, po czym zalewany resztą masy.
- Pieczemy w piekarniku ok 15- 20 min- wierzch ciasta musi być zapieczony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz